04 de novembre 2006

Tipologia dels blocs

Generament el que caracteritza els blocs no són els temes que tracten, sinó la manera com es publica la informació. Tot i això podem classificar-los en diferents tipus:

  • Un tipus de bloc molt popular és el de l'adolescent, o no tant, que explica els detalls de la seva vida. Abans els diaris s'amagaven sota el llit, ara es publiquen a Internet.
  • Un altre tipus de bloc amb molta més incidència és el de l'expert sobre un tema. Hi ha moltes persones que utilitzen els seus blocs per transmetre els seus coneixements d'expert. Així, a part de beneficiar a tota la comunitat, també aprofiten per guanyar notorietat tot incidint en la seva activitat professional.
  • Els blocs polítics també són molt populars. Des de candidats a campanyes electorals fins a gent que aprofita el weblog per a explicar el sentit del seu vot. És habitual veure debats molt vius entre diferents blocs o grups de blocs, tot facilitat la participació dels ciutadans en el debat democràtic públic.
  • El blocs professionals no són menys importants. Hi ha grups de professionals que es coordinen o expliquen els seus projectes a través de les bitàcoles. Això sol ser molt habitual en projectes de programari lliure.
    Darrerament, també s'estan estenent força els edublogs, relacionats amb el món de l'educació, que ofereixen unes possibilitats d'interacció molt interessants entre l'alumnat i el professorat, duent l'educació més enllà dels límits de l'aula de classe i dels horaris propis de l'ensenyament obligatori.
  • Finalment, també s'han de comentar els blocs que simplement donen informació talment fossin un diari tradicional.
  • Una variant dels blocs són els fotologs o els videoblocs, que mostren la informació sota el format de fotografia o vídeo respectivament.